fredag den 30. oktober 2009

Fredagsopsamling -- Wundergrund, Telia Fri Musik, Tigerspring; Indien og Connie Hedegaard

Wundergrund Warm Up Night
På kulturfronten, primært repræsenteret ved vores uafhængige musikportal Goombay, har det været en travl uge. Kontorets yngste, vores prægtige praktiant Herr Henriksen, havde sidste uge sendt sig selv i byen for at opleve Wundergrund Warm Up Night i Marmorkirken. Og det er jo noget af en location. Og når programmet er spækket med grænsesøgende kusntnere, som fx Blixa Bargeld, som bl.a. kendes for sin forsangerrolle i . Læs Christians erindring her -- Einstürzende Neubauten.

Distribution af musik online
Distribution af musik er inde i en spændende fase. TDC Play havde monopol på det danske marked på flat rate-musikabb. indtil Telia Fri Musik blev lanceret omkring august. Det bliver spændende at følge udviklingen. Senest har serieiværksætterne Janus Friis & Niklas Zenström også entrereret arenaen med initiativet Rdio.

Indien -- kontrasternes land
På den humanitære front har vi kigget en del på Indien -- kontrasternes land. En stor del af middelklassen stormer frem økonomisk, indiske bilkarteller byder på europæiske superbrands, og Indien forventes også at komme til at spille en væsentlig rolle i forbindelse med klimatopmødet i december. På samme tid er landet præges af fattigdom og ulighed, selvom kastesystem officielt er afskaffet ved lov lever det i bedste velgående og minder på sin vis om det sydafrikanske apartheid. Den sidste analyse fra Verdensbank anslår, at omkring 40% af Indiens befolkning lever under fattigdomsgræsen -- hvilket vil sige, at man lever -- alt inklusive -- for under 1,2 dollars om dagen.

Connie Hedegaard på vej til klimakommissærpost?
Slutteligt var vi forbi det politiske system i forbindelse med vores uafhængige klimaportal, Klimacommunity -- hvor vi bl.a. i ugen der gik har kigget på det alternative klimatopmøde. Derudover måtte vi også vi lidt tid til sagen om, at Connie Hedegaard fortsat er i spil som klimakommissær. Lene Espersen og Hedegaard rejse forledes til Bruxelles, dels for at tale klima, men muligvis også for at gøde vandene yderligere for en dansk klimatoppost.

Ingen kommentarer: