mandag den 13. juli 2009

In Danish: Mandag -- sommerlandet ligger for vore føder

Det har været en travl dag på musikblogs.dk, som er et Battle & Bounce hobby/kærligheds/støtte-projekt. Sommeren er over os, og med sommer kommer musikfestivaler en masse. Redaktionen på den uafhængige musikportal har tygget sig igennem alt fra Underground Music Awards, Distortion-festival, over Start-festival & Spot-festival i Århus til årets Roskilde Festival. Strøm er på vej. Ligeså er Beatday i Valbyparken. Medierne italesætter nærmest ugentligt den tanke, at musikbranchen er presset helt, helt, i knæ. Under alle omstændigheder er det blevet klart for alle, også musikbranchen, at de disruptive medieplatforme, der er vokset frem, siden nettet blev grafisk omkring 1994, stiller nye krav til formidling af, dialog om og kapitalisering af musik.

Fra politisk hold er der taget initiativ til en lang række tiltag, der sigter mod at sikre vækstlaget, som man så fint metaforisk-organisk benævner det, bedre betingelser. Det rykker dog ikke ved, at den klassiske musik nok ligger lidt lunere i svinget, hvad angår bevillinger.

Nå -- det var en digression. Beklager. Hvad hjertet er fuldt af, løber munden...

Og hvad blev det så til i dag på musikblogs.dk?

1 -- Grøn koncert / Grøn Festival -- programmet ligger klart. Byerne er udvalgt, kunstnere lige så. Så er det bare om at dukke op, drikke nogle umodne og støtte muskelsvindsfonden.

2 -- Tigersporing. Musikblogs.dk fortsætter tour-de-forcen -- danske pladeselskaber, der ikke er for store eller små gennemgås og får et par kærlige ord med på vejen.

3 -- Sommer var det! Med I.P. Jacobsens kanoniske klassiker Mogens i ekkoksk medlyd vendes den danske solvarme & sprøde sommermuld med musikkultivatoren. En del af de musikfestivaler, der blev nævnt ovenfor, gennemgås: herunder: Copenhagen Jazz Festival, Distortion, Strøm, Beatday, osv. osv. osv. Sommer var det, midt på dagen, i hegnet... Hed det dengang. I dag bruges hegnet vist mere om noget man drikker sig i... Disse ord, de skrider... flydende betegnere alle og en!

Disse var ordene! Tak for god ro & orden!

B&B over'n'out!

Ingen kommentarer: